Колите във Формула 1 през 2021-а година ще бъдат с 3-3,5 секунди по-бавни на обиколка, обяви един от шефовете на ФИА Николас Томбазис. 

Вчера станаха ясни голяма част от новите правила в спорта, като от „Либърти Медия” разкриха футуристичния нов вид на автомобилите и макар и те да бъдат по-бавни от сега, това няма да се отрази на шоуто. 

„Очакваме колите да са приблизително с 3-3,5 секунди по-бавни на обиколка, но не смятаме, че това е ключовият елемент за спектакъла. Нашата основна цел е повишаване на конкурентността и способността за състезание” заяви Томбазис пред „Аутоспорт”. 

„Не сме се фокусирали върху цялостното ниво на представяне. Няма как да предвидим какво ще бъде притискането към пистите в сравнение със сега, макар че вероятно ще е по-ниско. На този етап обаче колите като цяло са с добро представяне” добави той.  

„Проблемът от последните години дойде от това, че с отличното притискане са повиши скоростта, но битките на пистите намаляха. Затова и не смятам, че някой ще се оплаче от новите правила” изтъкна Рос Браун.